top of page
Marokkaanse slofjes in de souq
Zakje blauw in Chefchaouen,  Marokko
Tussen Fès en Chefchaouen
Haventje Essaouira Marokko
Tamagroute groene tajines,  Marokko
Chefchaouen

Extra koffers Marokko Zuid 7 daagse rondreis

Extra koffers

                  extra koffer:  'Marrakesh'


Wil je nog een paar dagen extra in deze sprookjesachtige stad, dan kan dat. Je verblijft in een sfeervol 3*  hotel met inpandig zwembad vlakbij de tuinen van Majorelle en het Museum van Islamitische Kunst.

Als je hiervoor belangstelling hebt, dan horen we dat graag bij boeking.


Bezienswaardigheden in Marrakesh.

                  extra koffer: 'Essaouira'


Deze reis is uit te breiden met een verlenging van één of meerdere nachten in de sfeervolle historische kustplaats Essaouira.  De oorspronkelijke bouw van de stad stamt uit de tijd dat de Portugezen de haven hebben opgericht. Dat is  nu  ook nog te zien aan de blauw-witte gebouwen aan de vissershaven. Het is hier heerlijk uitwaaien of zonnen aan een van de lange zandstranden. Binnen de oude  stadsmuren kun je fijn wandelen en je slag slaan in de diverse bazaars. Houd je van moderne kunst, dan kun je je hart ophalen aan de actieve kunstscene van Essaouira. De terrasjes rond de haven bieden uiteraard een grote variëteit aan overheerlijke verse vis. 

De hotelklasse kan naar wens worden geüpgrade naar 4* of 5*.

                  extra koffer: 'wandelingen in  de Dadès Vallei en Tinerhir naar Erfoud en Zagora, evt. met woestijnovernachting in 

                                            de Sahara'

Dag 1    Van Aït Benhaddou naar de Dadès Vallei 

Op de werelderfgoedlijst van Unesco prijken heel wat Marokkaanse sites. Een daarvan kom je vandaag tegen in Aït Benhaddou. Deze lemen stad uit de 11e eeuw doet denken aan een filmdecor maar alles is echt. Neem gerust de tijd om de schilderachtige taferelen die de stad biedt uitgebreid te bekijken en eventueel te fotograferen Voordat je in de rivieroase van de Dadès arriveert zul je nog meer fraaie kasba's tegenkomen. 
Na een enerverende dag check je in in het favoriete hotel van Saffraan Reizen in de Dadès Vallei: Maison Amazigh. De eigenaar maakt vanavond een traditionele tajine voor je klaar!

 

Dag 2    Dadès Vallei

Boumaine du Dadès ligt in de vallei van de rivier de Rhegis. Er staat een lokale gids klaar om een recreatieve wandeling met je te maken in de nabije omgeving van de vallei. Links en rechts torenen de rotsen hoog boven je uit, maar verderop in de vallei loop je door akkertjes, weilanden en de oorspronkelijke rivierbedding. Je passeert kleine boerderijen waar vast wel een koptje muntthee te vinden is.  Na de lunch rijd je door het rotsachtige landschap naar het zuiden. Het is ook mogelijk en 'pittigere' dagwandeling te maken o.l.v. een lokale wandelgids.

Dag 3     Dadès Vallei - Tinerhir - Erfoud

Je verlaat de vallei met de 1000 kasba's.  In het authentieke dorpje Tinerhir maak je nog een wandeling door de vervallen kasba's uit begin 19e eeuw met zijn joodse wijken. Langzaamaan verandert het groene landschap in de droge Sahara van zuidelijk Marokko. In Erfoud is het mogelijk te overnachten in een eco-resort in de oase of in een hotel in Erfoud.

 

Dag 4 Erfoud

Bezoek de Sahara met een four wheel drive. Je kunt een nacht in de woestijn doorbrengen onder de sterrenhemel van een miljoen sterren. Of je bezoekt de lokale markt in Rissani. Erfoud is vooral bekend om haar uitgestrekte glooiende duinlandschap. Je zou hier doorheen kunnen trekken met een kameel of met een four wheel drive. Het is ook mogelijk om in de vroege ochtend de zon op te zien komen, of juist ’s avonds de zonsondergang te bekijken, vanaf het topje van een zandduin.

Gewoonlijk verblijven we in Erfoud in een typisch Marokkaans woestijnhotel (met zwembad). In plaats hiervan kun je een nacht in een bedoeïenenkamp doorbrengen. Mocht je kiezen voor een woestijnovernachting dan kun je dit aangeven op het boekingsformulier.
De markt in Rissani is een lust voor het oog. Lekker rondstruinen of het dagelijkse leven van de lokale bevolking in de souq bekijken vanaf de stoeprand met een overheerlijke verse jus d’orange ….  Een excursie naar Rissani is ter plekke te regelen.

 

Dag 5    Erfoud - Zagora

Via een spectaculair mooie route door de binnenlanden kom je aan bij de Kasbah route langs de vallei van de Drâa. Vandaaruit rijd je door naar de eeuwenoude handelsstad Zagora.  Al in de Middeleeuwen was Zagora een kruispunt van belangrijke handelsroutes waardoor het toen al een kosmopolitische status had. De vruchtbare strook langs de rivier de Drâa en de enorme hoeveelheid dadelpalmen zorgde ervoor dat mensen zich er, ondanks de droogte van de woestijn, altijd hebben kunnen redden. Nadat je je intrek hebt genomen in het hotel is er voldoende tijd om een tochtje te maken in de palmentuinen of door het zanderige woestijngebied.

Dag 6     Zagora, excursie naar Tamegroute
Vandaag staat er een cultureel uitstapje naar Tamegroute gepland. Dit ligt ongeveer 20 km. verderop en herbergt een bibliotheek met interessante eeuwenoude manuscripten. Je hebt inmiddels al heel wat kasba's gezien, maar de joodse kasbah van Amezrou is wel heel bijzonder. Ondanks haar hoge leeftijd is deze mellah vrijwel authentiek gebleven. Bovendien zijn er meerdere ambachten te zien. Je vindt er een tapijtwever, maar ook de zilversmid die de Berbers uit de omgeving voorziet van hun typisch vormgegeven juwelen.

Dag 7     Zagora  - Ouarzazate
In  Zagora staat een bekend bord met het opschrift  ‘Tombouctou 52 jours’. Timboektoe ligt echter zuidwaarts en jouw route gaat weer terug naar het noorden, naar de woestijnstad Ouarzazate. Dit is een tocht van ongeveer 120 km. langs winderige steppen met hier en daar een kleine lemen nederzetting  of een kudde schapen. Rond lunchtijd kom je aan in Ouarzazate en heb je nog tijd om de oude kasba van Taourirt te bekijken of een uitstapje te maken naar  de filmstudio’s.


Vervolg de reis via Taroudant, Essaouira, Marrakesh, of reis van Ouarzazate terug naar Marrakesh om van hieruit  naar Amsterdam te vliegen.


bottom of page