Persoonlijk en deskundig advies
Wij maken je reis 100% op maat
Aangesloten bij GGTO en VvKR
0610374656/0625361605
Roomtoetje met saffraan
Roomtoetje met saffraan en sinaasappelsiroop
Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 blaadjes witte gelatine
- 800 ml vloeibare slagroom
- 1 mespunt saffraan of 'n paar saffraandraadjes
- 1 kaneelstokje
- 75 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
Voor de siroop:
- 2 sinaasappels (schoongeboend)
- 2 eetlepels suiker
Benodigdheden:
- 4 eenpersoons puddingvormpjes of glazen
Bereiding:
Week de gelatine in een laagje koud water. Verwarm de room met de saffraan, kaneel, suiker en vanillesuiker tot het kookpunt en laat de suiker al roerend helemaal oplossen. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme room. Spoel de vormpjes om met koud water en laat uitlekken. Giet de room in de vormpjes of glaasjes en laat helemaal afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Laat in de koelkast nog minimaal 2 uur opstijven.
Afwerking:
Schil voor de siroop 1 sinaasappel dun en snijd deze oranje schil in dunne reepjes.
Pers beide sinaasappels uit en breng het sap met de schilletjes en suiker aan de kook. Laat even koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
Doop de vormpjes met de toetjes kort in een laagje heet water en stort op bordjes. Giet een straaltje van de siroop erover en garneer de roomtoetjes met een paar sinaasappelschilletjes. Als je glaasjes gebruikt hoef je de puddinkjes natuurlijk niet te storten.