top of page
tajine
bazaar in shiraz
In de souq van Amman

Roomtoetje met saffraan

Roomtoetje met saffraan en sinaasappelsiroop

 

Ingrediënten voor 4 personen:

- 4 blaadjes witte gelatine

- 800 ml vloeibare slagroom

- 1 mespunt saffraan of 'n paar saffraandraadjes

- 1 kaneelstokje

- 75 gram suiker

- 1 zakje vanillesuiker

Voor de siroop:

- 2 sinaasappels (schoongeboend)

- 2 eetlepels suiker

Benodigdheden:

- 4 eenpersoons puddingvormpjes of glazen

saffraan panna cotta - Saffraan Reizen

 

Bereiding:

Week de gelatine in een laagje koud water. Verwarm de room met de saffraan, kaneel, suiker en vanillesuiker tot het kookpunt en laat de suiker al roerend helemaal oplossen. Verwijder het kaneelstokje. Knijp de gelatine uit en los al roerend op in de warme room. Spoel de vormpjes om met koud water en laat uitlekken. Giet de room in de vormpjes of glaasjes en laat helemaal afkoelen voordat je ze in de koelkast zet. Laat in de koelkast nog minimaal 2 uur opstijven.

 

Afwerking:

Schil voor de siroop 1 sinaasappel dun en snijd deze oranje schil in dunne reepjes.

Pers beide sinaasappels uit en breng het sap met de schilletjes en suiker aan de kook. Laat even koken tot alle suiker is opgelost. Laat de siroop afkoelen.

Doop de vormpjes met de toetjes kort in een laagje heet water en stort op bordjes. Giet een straaltje van de siroop erover en garneer de roomtoetjes met een paar sinaasappelschilletjes. Als je glaasjes gebruikt hoef je de puddinkjes natuurlijk niet te storten.

bottom of page